Video-opnamen

Verschillende concerten van Oktoich zijn door professionele regisseurs op video gezet. Hieronder kunt u de opnames bekijken en beluisteren. U vindt hier video’s van drie thematische concertprogramma’s: 


25-jarig jubileum

In november 2022 vierde Oktoich het 25-jarig jubileum met twee bijzondere concerten in de Waalse kerk en in de Orthodoxe kerk in Amsterdam. Speciaal voor dit jubileum componeerde Olesya Rostovskaya een koorstuk voor koor, sopraan-solo, cello en theremin. Olesya won met deze compositie in 2023 in Moskou een prijs. De première vond plaats op 25 november 2022 in Amsterdam.


Vastentijd en Pasen

De voorbereidingstijd voor Pasen is zowel spiritueel als muzikaal een van de mooiste en rijkste periodes uit het orthodoxe kerkelijk jaar en heeft daarom veel componisten geïnspireerd de hymnen van oude kerkvaders op muziek te zetten. In deze opnamen hoort u een aantal van deze prachtige hymnen.


Vrouwelijke componisten

Oktoich specialiseert zich al enige jaren in hedendaagse koormuziek van vrouwelijke componisten die prachtige liturgische muziek schrijven. We zingen bijvoorbeeld een aantal liturgische gezangen van Irina Denisova en Elena Joenek.