2017: Festival From Georgia with love

Van zaterdag 7 t/m zondag 15 oktober 2017 organiseerde Kamerkoor Oktoich een uniek festival met concerten en workshops in Amsterdam, Utrecht en Groningen, samen met twee gerenommeerde ensembles uit Georgië in de Kaukasus. De ensembles Ialoni uit Tbilisi o.l.v. de etnomusicologe Nino Naneishvili en het Georgian Folk Ensemble Barakoni uit Brussel o.l.v. zanger Andria Rogava brachten bijzondere meerstemmige Georgische liederen die op een eeuwenoude traditie teruggaan.

Het zingen van traditionele liederen heeft sinds de onafhankelijkheid van Georgië weer de volle aandacht van jonge, Georgische zangensembles. Het betreft rituele gezangen die cruciale levensmomenten als geboorte, doop, bruiloft, ziekte en sterven markeren. Een diepgewortelde traditie die door de UNESCO is uitgeroepen tot het belangrijkste immateriële erfgoed van Georgië.

Hoofdgast bij dit festival was het vrouwenensemble Ialoni. Andere deelnemende koren waren het Kamerkoor Oktoich, de Utrecht Travel Singers o.l.v. Ines Leijen en het ensemble Caucasica uit Groningen o.l.v. Yuri Makarov.

Nino Naneishvili van Ialoni gaf drie masterclasses in Georgische koorzang: een in Amsterdam, een in Groningen en een in de werkplaats Quinta Essentia in Zwaanshoek (NH). Daarnaast gaven we vier gezamenlijke concerten: op 8 oktober in de Posthoornkerk in Amsterdam, op 13 oktober in Utrecht, op 14 oktober in Groningen en op 15 oktober in de Orthodoxe kerk in Amsterdam. De masterclasses en de concerten zijn op video vastgelegd, bekijk hieronder een selectie (klik op de drie puntjes onder de video om te wisselen naar de volgende video).


Subsidie

Festival From Georgia with love werd mede mogelijk gemaakt door: