Kerstconcert 2022

Samen met Pasen behoort Kerst tot de belangrijkste feesten die door orthodoxe gelovigen in Oost-Europa gevierd worden. Er zijn veel mooie a capella gezangen in Oekraïne en Rusland gecomponeerd om de geboorte van Christus te vieren. Oktoich zingt in dit kerstprogramma bijvoorbeeld het prachtige gezang S nami bog (God is met ons) waarbij een diepe bas de strofen reciteert en het koor vervolgens antwoordt. De liturgische gezangen worden afgewisseld met liedjes uit de volkse traditie. Met kerst was het in de dorpen op het platteland in Oekraïne en Rusland de traditie om koljadki (kerstliedjes) te zingen. Op kerstavond liepen de jongeren in een feestelijke, bonte optocht zingend van huis tot huis om de bewoners te feliciteren met de geboorte van het kindje Jezus. En om allen een voorspoedig nieuw jaar met een overvloedige oogst toe te wensen. Vaak kregen de zangers een kleinigheid (wat zoetigheid of iets hartigs) als beloning voor het zingen. Oktoich zingt een keur van deze vrolijke koljadki op het kerstconcert.


Concertdatum en Locatie

Donderdag 22 december 2022 – OLVG kapel, Amsterdam

Tijd: 20.15 – 21.15 uur
Locatie: Kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Oosterpark 9, 1091 AC Amsterdam (ingang via ziekenhuis)
Toegang: € 12,50 (te betalen via pin of contant aan de zaal)
Programma: zie het programmaboekje


Uitvoerenden

Dirigente: Aliona Ovsiannikova-Voogd
Koor: Kamerkoor Oktoich
Solisten: Elena Bazhenova (mezzosopraan), Irina Plyassova (sopraan), Ekaterina Kuznetsova (sopraan), Martine van den Berg (sopraan) en Ellis Staas (bas)

Nieuwsbrief

Geen concert of nieuwtje meer missen? Regelmatig sturen we een digitale nieuwsbrief Oktoich-Nieuws rond. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u zich dan hieronder aan.