Jubileumconcerten 2022

Ons 25-jarig jubileum vieren we met twee bijzondere concerten waarvoor onze dirigente een speciaal programma heeft gemaakt. Oktoich zingt op deze concerten een keur van favoriete gezangen uit de orthodoxe liturgische traditie die het koor in de loop van 25 jaar ingestudeerd heeft. Van oude, anonieme gezangen uit de 17e eeuw tot die van moderne, levende componisten. Centraal staan de twee koorstukken van de Moskouse componiste Olesya Rostovskaya met medewerking van enkele solisten. Het eerste stuk Uit het Diepzinnige Boek is een compositie voor koor, orgel en theremin. Het tweede stuk is de première van Een engel vloog hoog langs de hemel bij nacht voor koor, sopraan, theremin en cello.


Concertdata en Locatie

Vrijdag 25 november 2022 – Waalse Kerk, Amsterdam

Tijd: 20.15 – 22.15 uur
Locatie: Waalse Kerk, Walenpleintje, 1012 JZ Amsterdam
Toegang: € 20 (voorverkoop) / € 22,50 (aan de zaal)
Tickets: er kunnen geen tickets meer besteld worden
Programma: zie het programmaboekje

Zondag 27 november 2022 – Orthodoxe kerk, Amsterdam

Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Locatie: Kerk van de Heilige Nicolaas van Myra, Orthodoxe kerk, Lijnbaansgracht 47, 1015 GR Amsterdam
Toegang: vrijwillige bijdrage ter plekke
Reserveren: er kunnen geen plaatsen meer gereserveerd worden
Programma: zie het programmaboekje


Uitvoerenden

Dirigente: Aliona Ovsiannikova-Voogd
Koor: Kamerkoor Oktoich
Solisten: Irina Plyassova (sopraan), Elena Bazhenova (alt), Charles Halders (bas/bariton), Aleksej Nazarov (bas/bariton)
Theremin: Thorwald Jørgensen
Cello: Maya Fridman
Orgel: Diederick Koornstra

Solisten van wereldformaat

Onze jubileumconcerten zijn extra feestelijk door de samenwerking met twee solisten van wereldformaat. We zijn heel blij dat Thorwald Jørgensen en Maya Fridman onze uitnodiging hebben aangenomen.

Thorwald Jørgensen

Thorwald Jørgensen is een van de meest bekende klassieke bespelers van de theremin in de wereld. Nadat hij zijn conservatorium studie afgerond had, werd hij al snel een van de prominente spelers van dit unieke elektronische instrument, dat in 1919 werd uitgevonden. Thorwald heeft een grote internationale carrière en heeft een rijk gevulde concertagenda. Hij werkt samen met kamermuziekensembles maar treedt ook veelvuldig als solist op met grote symphonieorkesten, zoals bijvoorbeeld met het Boston Philharmonic Orchestra en het Royal Stockholm Philharmonic. Hij geeft concerten over de hele wereld, zowel in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Canada als in Azië en Rusland. Meer over Thorwald kunt u hier lezen.

Maya Fridman

Maya Fridman is in 1989 geboren in Moskou en speelt sinds haar 6e jaar cello. Vanaf haar vroege jaren dat zij cello speelde, werd Maya erkend als een wonderkind. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland, waar ze in 2010 werd toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde ze bij de bekende professor Dmitry Ferschtman. In 2016 rondde ze haar master succesvol af met de hoogste onderscheiding Cum Laude. Al op haar afstudeerconcert werd duidelijk dat zij niet alleen een originele smaak heeft bij het samenstellen van een concert-programma, maar ook een onnavolgbare uitvoering van de stukken geeft. Ze speelt alle genres: klassiek, pop, rock, folk, jazz, flamenco en geniet als jonge celliste nu al wereldfaam. Meer over Maya Fridman kunt u hier lezen.


Subsidie

Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds voor Cultuurparticipatie. We zijn deze fondsen zeer dankbaar voor hun financiële steun.

Logo van het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Logo van het Fonds voor Cultuurparticipatie

Nieuwsbrief

Geen concert of nieuwtje meer missen? Regelmatig sturen we een digitale nieuwsbrief Oktoich-Nieuws rond. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u zich dan hieronder aan.