Amsterdam, 14 april 2019

Het koor

Kamerkoor Oktoich is in 1996 opgericht door Aliona Ovsiannikova, om zo veel mogelijk mensen te laten delen in de schoonheid van de Russisch-orthodoxe kerkmuziek.
Het koor heeft sindsdien vele malen op binnen- en buitenlandse podia gestaan, onder andere tijdens evenementen als het Festival Oude Muziek (Utrecht, 2004), het Gergiev Festival (Rotterdam, 2004), Tanejev Festival (Londen, 2007), Grachtenfestival (Amsterdam, 2009) en het Oestvolskaja Festival (Amsterdam, 2011). Voor een volledig overzicht zie Historie.

Diverse tournees in Rusland zorgden voor inspiratie rechtstreeks vanuit de bron. In 2001 werd een reis ondernomen naar het op oude tradities gerichte Moskou en de zogeheten 'Gouden Ring', met steden als Rostov, Soezdal en Vladimir. En in 2003 werd, naast Pskov, het meer westers georiënteerde Sint-Petersburg bezocht. Inspirerend waren ook de concoursen in Hajnówka (Polen, 2007/2011) en Minsk (Wit-Rusland, 2009). In alle drie heeft het koor prijzen behaald. In mei 2016 hebben wij een concertreis gemaakt naar Georgië. In juli 2019 heeft Oktoich opnieuw Sint-Petersburg bezocht en deelgenomen aan een zangconcours én een concert gegeven. Het concours werd bekroond met twee prijzen.

Wil je ook zingen bij Oktoich? Meld je dan aan bij de dirigent (zie: CONTACT) of bezoek vrijblijvend een repetitie. Wij repeteren op dinsdagavond vanaf 20.00 uur in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG - Locatie Oost) in Amsterdam, Oosterpark 9

Opnames:

Logo YouTube  Amsterdam 2017 - Iuliana Denisova: Vjoen nad vodoj   |   Logo YouTube  Amsterdam 2016 - A. Dovganj: Molitvoe prolijoe

TENOREN GEZOCHT! Voor een goede balans in het koor zouden wij graag onze tenorensectie willen versterken. Interesse? Neem contact op via de CONTACT-pagina.