Oktoich 201605

Welkom op de website van Kamerkoor Oktoich dat zich toelegt op de Russisch-orthodoxe kerkmuziek, die meestal in concertante vorm wordt uitgevoerd. De naam Oktoich (Октоих), uit te spreken als 'Okto-ieg', verwijst naar de 8 tonen, toonreeksen of modi waarin de melodieën zijn ondergebracht.

Wellicht dat de site uitnodigt tot het bijwonen van een concert, waarover u informatie aantreft in AGENDA. Wilt u op de hoogte blijven van onze optredens? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief Oktoich-Nieuws.

Misschien lijkt het u wat om bij Oktoich te komen zingen. Neem dan contact op met onze dirigent (zie: CONTACT) of bezoek vrijblijvend een repetitie. Wij repeteren op dinsdagavond vanaf 20.00 uur in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG - Locatie Oost) in Amsterdam, Oosterpark 9

Logo YouTube Amsterdam 2017 - Iuliana Denisova: Vjoen nad vodoj  |  Logo YouTube Amsterdam 2016 - A. Dovganj: Molitvoe prolijoe

TENOREN en BASSEN GEZOCHT! Voor een goede balans in het koor zouden wij graag onze tenoren- en bassensecties willen versterken. Interesse? Neem contact op via de CONTACT-pagina.

Oktoich in Corona-tijd
1 juli 2020: Nu de beperkingen i.v.m. de Corona-pandemie verruimd zijn mogen koren, onder strikte voorwaarden (o.a. 1,5 meter afstand en voldoende ventilatie), weer actief worden. Wij prijzen ons gelukkig dat wij mogen repeteren in de Russisch-orthodoxe Kerk, die zo ruim is dat wij kunnen voldoen aan alle gestelde voorwaarden.